Rakott savanyú káposzta

Rakott savanyú káposzta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyított káposzta
  • 1 kg darált hús (lapocka vagy dagadó)
  • 4-6 tojás
  • 0,5 l tejföl
  • 20 dkg rizs
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • delikát
  • étolaj
  • (a hozzávalók 2 tepsire való mennyiségűek)

Elkészítés:

Az alap hozzávalókat külön-külön előfőzzük. A vecsési káposztát nem kell megpárolni, ha hőkezelt (vödrös káposzta), de a zacskósat igen, mert az nyers. Nem kell átmosni a savanyú káposztát (csak ha nagyon sós), mindössze lecsöpögtetni és enyhén kinyomkodni. A káposztát tehát kevés vízben kb. 30 perc alatt félpuhára főzzük. A rizst dupla mennyiségű vízben előfőzzük.

A darált húsból pörkölt alapot készítünk (rövid lével) a felaprított vöröshagymával a fűszerekkel, majd a megfőtt rizzsel elkeverjük.

A káposzta felét kizsírozott tepsi aljára halmozzuk (a levét nem öntjük alá), rátesszük a rizses darálthús keveréket, majd ráöntjük a kevés tejföllel lekevert tojást. A tetejére a káposzta másik felét elosztjuk. Lekenjük tejföllel, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha pirosodik a teteje.)

Hasonló receptek