Rakott sárgarépa

Rakott sárgarépa

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb új sárgarépa
  • 30 dkg felső csirkecomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 doboz (165 ml-es) kókuszkrém (vagy tejszín)
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés:

A sárgarépát karikákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A csirkecomb filét ledaráljuk és a hagyományos módon pörköltet készítünk belőle (a hagymát megpirítjuk, megsózzuk, pirospaprikával megszórjuk és beletesszük a darált húst), de csak félpuhára pároljuk.

Egy tűzálló tál alját kikenjük kókuszzsírral, belerakjuk a leszűrt répa felét, ráöntjük a félkész pörköltet, majd elrendezzük rajta a megmaradt répakarikákat.

A kókuszkrémet tálba öntjük, hozzárakjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük és meglocsoljuk vele a rakomány tetejét.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük.

Neked ajánljuk