Rakott rácos csirke

Rakott rácos csirke

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg hagyma
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk. pirosparika
  • olaj

Elkészítés:

A csirkét feldarabolom, karikára vágom a zöldpaprikát, a paradicsomot, a burgonyát és a hagymát.

Kizsírozok a tűzálló tálat, alulra terítem a burgonya felét, erre rétegezem a húst, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát, közben mindegyiket meghintem sóval. Végül befedem a maradék burgonyával, leöntöm a tejföllel, meghintem pirospaprikával, azután kevés étolajat is öntök rá.

A tálat a fedelével vagy egy fóliával letakarom, és az ételt fél óráig a sütőben sütöm. Később a fóliát levéve még egy kicsit visszarakom, hogy a teteje kissé piruljon. Akkor jó és kész a rakott csirke, ha a burgonya és a hús is puha lesz.

Neked ajánljuk