Hozzávalók:
  • 10-15 palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg áttört tehéntúró
  • kevés reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tojás
  • Az öntethez:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • 1/2 l tejszín
  • 2 ek. cukor
  • kevés tej
  • darált dió
  • 15 palacsinta
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg áttört tehéntúró
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tojás
  • baracklekvár
  • 1/2 l tejszín
  • 2 ek. cukor
  • tej
  • darált dió

Rakott palacsinta máshogy

Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, majd az öntet hozzávalóiból készítsünk tejfölsűrűségű masszát.

Töltsük meg a palacsintákat a túróval, majd tekerjük fel őket. Fektessük bele a palacsintákat egy tűzálló tálba. Kanalazzuk rá a baracklekvárt. Szórjuk meg a dióval, locsoljuk meg az öntettel. Ezt addig folytassuk amíg tele nem lesz a tál, vagy el nem fogynak a hozzávalók.
A tetején öntet legyen.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti