Rakott palacsinta gluténmentesen

Rakott palacsinta gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 200 g rizsliszt
  • 4 db tojás (apró, „
  • S"-es méretű)
  • 400 ml
  • 1,5%-os tej
  • 1 kiskanál só
  • 2 kiskanál barnacukor
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • a krémhez:
  • 100 g étcsoki
  • 250 g mascarpone
  • eperlekvár
  • 10 dkg étcsoki
  • a tetejére:
  • 15 dkg erdei gyümölcsmix (fagyasztott)
  • 200 g rizsliszt
  • 4 db tojás (apró, „S-es méretű)
  • 400 ml 1,5%-os tej
  • 1 kiskanál
  • 2 kiskanál barnacukor
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 g étcsoki
  • 250 g mascarpone
  • eperlekvár
  • 10 dkg étcsoki
  • 15 dkg erdei gyümölcsmix (fagyasztott)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük, amíg egy laza folyós masszát nem kapunk. A masszát ezután fél órán át a hűtőben pihentetjük, majd a hűtőből kivéve újra megkeverjük.

Kiolajozott palacsintasütőbe egy merőkanálnyi masszát teszünk, pár percig sütjük, majd megfordítjuk és további fél percig sütjük. A fordításhoz a tészta törékenységére tekintettel, szükségünk lesz egy spatulára.

Ha megsült, mehet a tányérra, és ízlés szerint ízesíthetjük, rétegelhetjük a palacsintákat, lekvárral, Nutellával, vanília pudinggal egyaránt. (Én eperlekvárral és csokoládé krémmel töltöttem meg.)

Az étcsoki krémhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a mascarponéval simára keverjük.

Összeállítjuk a palacsintatortát. Egy réteg étcsoki krém, egy réteg eperlekvár és így tovább…

Ha végeztünk a rétegezéssel a csokit felolvasztjuk, leöntjük vele a tetejét, majd kicsit megdermesztjük.

20 perc múlva elővesszük, és elhelyezzük rajta az erdei gyümölcsöket és egy kis eper lekvárt. Ha elkészült, olvasztott csokival lelocsoljuk

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti