Rakott palacsinta

Rakott palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 3-4 dl tej
  • a töltelékhez:
  • 1 csomag puncsos pudingpor (jó minőségű)
  • 1 csomag csokoládés pudingpor (jó minőségű)
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 dl tej
  • a díszítéshez:
  • karamellás öntet
  • mandulapehely
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 3-4 dl tej
  • 1 csomag puncsos pudingpor (jó minőségű)
  • 1 csomag csokoládés pudingpor (jó minőségű)
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 dl tej
  • karamellás öntet
  • mandulapehely

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. (A palacsinta tészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.)

Bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat és hűlni hagyjuk.

A pudingokat elkészítjük. A puncsos és a csokis pudingport külön-külön edénybe tesszük. Hozzájuk adunk 4-4 evőkanál kristálycukrot. 4-4 dl liter tejet és folyamatos kevergetés mellett a pudingporokhoz öntünk. A pudingokat felforraljuk, takarék lángon 1-2 percig főzzük még, majd kihűtjük.

Ezután egy palacsintát egy nagy lapos tányérra helyezünk. Ezt megkenjük csokoládés pudinggal, ráteszünk egy másik palacsintát, amelyet pedig puncsos pudinggal kenünk meg. Ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a palacsinták és a pudingok.

Az egészet ezután leöntjük karamellás öntettel és pirított mandulapehellyel megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti