Rakott padlizsán csirkefasírttal

Rakott padlizsán csirkefasírttal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 nagy zöld kaliforniai paprika
  • őrölt bors
  • 3 szál friss rozmaring
  • 5 szál friss kakukkfű
  • 75 ml olívaolaj

A fasírthoz:

  • 60 dkg darált csirkehús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt 12 egyforma vastag szeletre vágjuk, a paradicsomot, a meghámozott lilahagymát, a kaliforniai paprikát szintén 12 egyforma vastagságúra szeleteljük.

A zöldségszeleteket sóval, borssal, az aprított zöldfűszerekkel megszórjuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalukat pirosra sütjük.

A fasírthoz a darált húst a tojással, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. 8 egyforma golyót formázunk belőle, majd vizes kézzel laposra nyomkodjuk. Végül a zöldségsütésnél visszamaradt zsiradékon magas tűzön minden oldalukat pirosra sütjük.

1-1 szelet padlizsánt tányérra fektetünk, ráteszünk 1-1 fasírtot, erre sült paradicsomot, hagymát, paprikát, majd újabb padlizsánnal folytatjuk a rétegezést. A tetejére is padlizsán kerüljön.

Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel díszíthetjük. Forrón kínáljuk.

A zöldségek sütésénél, de főleg a padlizsánnál fontos, hogy a felülete jó pirosra süljön, mert így lesz igazán finom kellemes íze.

Neked ajánljuk