Rakott padlizsán csirkefasírttal

Rakott padlizsán csirkefasírttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 2 nagyobb padlizsán
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 1 nagy, zöld húsú kaliforniai paprika
  • 5 ág kakukkfű
  • 3 szál rozmaring
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • a csirkefasírthoz:
  • 60 dkg darált csirkehús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 2 nagylbb padlizsán
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 1 nagy zöld húsú kaliforniai paprika
  • 5 ág kakukkfű
  • 3 szál rozmaring
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg darált csirkehús
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánt 12 egyforma vastag szeletre vágjuk, a paradicsomot, a lilahagymát, a kaliforniai paprikát szintén 12 egyforma darabra szeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk. A zöldfűszereket apróra vagdaljuk.

Az előkészített zöldségszeleteket külön-külön sóval, borssal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal megszórjuk. Serpenyőben, kevés forró olajon minden oldalukat 1-1,5 perc alatt pirosra sütjük. A padlizsán felülete süljön jó pirosra, mert így lesz igazán finom, kellemes íze. Kivesszük, félretesszük.

Közben a darált húst a tojással, a fokhagymával, a petrezselyemmel, sóval, borssal összekeverjük, 8 egyforma golyót formázunk belőle és vizes kézzel ellapítjuk. Végül a zöldségsütő serpenyőben magas tűzön minden oldalukat 2,5-3 perc alatt pirosra sütjük.

Tálaláskor egy-egy szelet padlizsánt tányérra fektetünk, ráteszünk egy-egy fasírtot, sült paradicsomot, hagymát, paprikát, majd megint padlizsán és fasírt, zöldség következik, és a tetejére padlizsán kerül. Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel díszíthetjük. Forrón kínáljuk.