Rakott makaróni márvány sajttal

Rakott makaróni márvány sajttal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 75 dkg makaróni
  • 30 dkg főtt sonka
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 7,5 dkg vaj + a sütőtálhoz
  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 20 dkg márványsajt
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 75 dkg makaróni
  • 30 dkg főtt sonka
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 20 dkg márványsajt
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.

Amíg a tészta fő, a sonkát felkockázzuk, a zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

Mélyebb serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel folyamatos keverés közben, hogy ne legyen csomós a besamelmártás. Belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a sonkát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk.

A tésztához hozzákeverjük a mártást, majd kivajazott formába öntjük. A tetején elosztjuk a félbevágott koktélparadicsomokat (ha picik, hagyhatjuk egészben is), megszórjuk a mandulával, és a sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.