Rakott magyaros tarjaszelet kaporszósszal

Rakott magyaros tarjaszelet kaporszósszal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja
  • 4 szelet szalonna
  • 1 nagy fej hagyma vagy egy csomag zöldhagyma
  • 2 db nagy burgonya
  • 2 paradicsom
  • 1 zöld helyes erős paprika
  • bors
  • fokhagyma
  • mustár
  • 15 dkg reszelni való sajt

a kaporszószhoz:

  • 1 csokor friss kapor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • kb. 1-2 dl tej só
  • ecet

Elkészítés:

A tarjaszeleteket befűszerezzük (sózzuk, borsozzuk), majd bekenjük zúzott fokhagymával és mustárral.

Egy jénait olajjal kikenünk, majd egymás mellé rakjuk benne a tarjaszeleteket. Rápakoljuk a szalonna szeleteket, majd beterítjük a vékony szeletre vágott hagymával, majd befedjük a meghámozott, felszeletelt nyers burgonyával. Rászeleteljük a paradicsomot az erős paprikát.

Lefedjük alufóliával, majd közepesen meleg sütőben másfél óráig sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, ráreszeljük a sajtot és ráolvasztjuk a húsra.

Közben elkészítjük a kaporszószt: a zsíron megdinszteljük az összevágott kaprot, hozzáadjuk a lisztet, néhány percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és folyamatosan besűrítjük. Sóval, ecettel ízesítjük.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk