Rakott krumpli kicsit másképp

Rakott krumpli kicsit másképp

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 1 db közepes brokkoli
  • 50 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg darált hús
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál lestyán
  • 2 evőkanál vaj (+ a tepsi kenéshez)
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 175 g tejföl
  • 1 db tojás csipet szerecsendió

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk, majd felkarikázzuk, besózzuk és félretesszük.

Közben a burgonyát tisztítás után héjával együtt 15 percig főzzük, a brokkolit rózsáira szedve sóz vízben félpuhára főzzük (kb. 10 perc). A paradicsomot karikára vágjuk, félretesszük.

Kevés olajon megpirítjuk a padlizsánt mindkét oldalán – majd a tepsiből kivesszük és félretesszük. A kockára vágott hagymát a fokhagymával együtt ugyanabban a serpenyőben, amiben a padlizsánt készítettük, kevés étolaj hozzáadásával 20 perc alatt megpirítjuk.

Egy tepsit vagy hőálló jénait vajjal kikenünk, egymás után belehelyezzük a húst, brokkolit, padlizsánt, paradicsomot, karikára vágott burgonyát (héját leszedjük), addig rakjuk, amíg a hozzávalók elfogynak.

A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük forró tejjel, összeforraljuk, belerakjuk a szerecsendiót, borsot, sót, kicsit hűlni hagyjuk, a tejföllel, tojással alaposan elkeverjük. Az így kapott mártást ráöntjük a rakottasra, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Neked ajánljuk