Rakott krémes

Rakott krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 dl cukrozott tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag habfixáló
  • *
  • tetejére:
  • csokireszelék vagy mandulaforgács, stb
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 dl cukrozott tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag habfixáló
  • *
  • csokireszelék
  • mandulaforgács

Elkészítés:

A leveles tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és 20 cm hosszú,1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle (15 db-ot). Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben halványsárgára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a tölteléket: 1 csomag vaníliás pudingport előírás-szerűen megfőzünk, kihűtjük. A tejszínhabba 1 csomag habfixálót teszünk, gépi habverővel keményre verjük. Apránként hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, géppel tovább keverjük jó keményre.

Egy sütőpapírt előkészítünk, és a habból akkora hosszúságú és szélességű habot kenünk fel, amelyre sorban, egymás mellett ráfér 6 db leveles tésztacsík. Erre a tésztacsíkra is habot kenünk, majd ennek a tetejére 5 db tésztacsíkot teszünk egymás mellé. Erre is hab, majd a megmaradt 4 db tésztacsík jön. Végül az egészet bekenjük a habbal. Azzal a sütőpapírral tekerjük körbe, amelyen dolgoztunk, és kb. 6-7 órára hűtőbe tesszük. (Ha mélyhűtőbe tesszük, hamarabb lesz fogyasztható.)

Amikor kivesszük, a tetejét megszórjuk csokireszelékkel vagy mandulaforgáccsal. (Nekem maradt nyers leveles tésztám, abból túrós batyut készítettem.)

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti