Rakott kellel töltött rántott palacsinta

Rakott kellel töltött rántott palacsinta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1 evőkanál liszt
  • fél dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyem

A palacsintához:

  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej

A panírhoz:

  • 2 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • bő olaj

Elkészítés:

A rizst szokásos módon készítsük el. A káposztát szedjük leveleire, vágjuk ki torzsáját. A leveleket forrázuk le.

A húsraguhoz a hagymát vágjuk finomra, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg elfő a leve. Szórjuk rá a lisztet, majd a tejjel és a tejföllel keverjük simára. Egyet forralunk rajta, majd keverjük össze a párolt rizzsel és a petrezselyemmel.

A palacsintához keverjük simára a tojást a liszttel és a tejjel, hogy jól terülő masszát kapjunk. Süssük meg a palacsintákat.

A káposztaleveleket helyezzük a palacsintára, kenjük meg a rizses húsraguval, a széleit behajtva tekerjük fel, majd rántsuk ki.

Neked ajánljuk