Rakott karfiol

Rakott karfiol

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 karfiol
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl tej

Elkészítés:

A rizst sós, ételízesítős vízben megfőzöm.

A hagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, sóval, borssal ízesítem.

A karfiolt rózsáira szedem, tejes, sós-cukros vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem.

A tejfölbe belekeverek 1 kanál ételízesítőt.

Egy jénaiba rétegezem a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül nyakon öntöm az egészet a tejföllel, és beteszem a sütőbe, hogy megpiruljon.

Neked ajánljuk