Rakott karfiol

Rakott karfiol
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg karfiol
  • 1 zöldség- vagy húsleveskocka
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 20 dkg sonka vagy bacon
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kg karfiol
  • 1 db zöldség- vagy húsleveskocka
  • 2 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 20 dkg sonka vagy bacon
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Nagyobb edényben vizet forralunk a karfiolfőzéshez a leveskockával. A karfiolt megtisztítjuk a leveleitől, a kis rózsákra szedjük, majd a már lobogó vízben 10 percig főzzük, utána leszűrjük.

Amíg a karfiol fő, a tojásokat kissé felverjük, összekeverjük a tejföllel, és a petrezselyemmel, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A sonkát kockákra vágjuk.

Hőálló tálat vagy kisebb tepsit jól kivajazunk, majd az alját és az oldalát is megszórjuk a zsemlemorzsával.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Beletesszük egymás mellé a karfiolrózsákat, megszórjuk a sonkával. Ráöntjük a tojásos tejfölt, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép rózsaszínűre pirul.

Amikor kész, frissen-forrón tálaljuk. Külön kínálhatunk még tejfölt hozzá.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti