Rakott karalábé

Rakott karalábé

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 fej karalábé
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 5 szelet bacon
  • 4 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 3 dl rizs
  • majoránna
  • őrölt babérlevél
  • fűszerpaprika
  • erős paprikakrém
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megpucolt és kockákra darabolt karalábét kifőzzük sós vízben, de ne legyen túl puha. A rizst is sós vízben főzzük ki, utána leszűrjük. A darált húst pörköltként készítjük el, majd paradicsomot és paprikát rakunk hozzá és ízlés szerint fűszerezzük.

Kikent hőálló tálba rakjuk a karalábé felét. A pörköltet a rizzsel összekeverjük és rárakjuk a karalábéra. Tömörre lapogatjuk és befedjük a másik fél karalábéval. A tejfölbe egy tojást keverünk és rásimítjuk, majd szalonnaszeleteket teszünk rá. 180 fokon sütjük készre.

Neked ajánljuk