Rakott karalábé

Rakott karalábé

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 tasak gyorsrizs
  • 3 nagyobb karalábé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 mk. provence-i fűszerkeverék
  • 1 késhegynyi morzsolt tárkony
  • 3 tojás
  • 4 dl tejföl

Elkészítés:

A rizst sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük. A karalábékat megtisztítjuk, egészben gőzpárolóban (vagy kevés vízben) félig megpároljuk. Ezután leszűrjük, vékony karikákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, morzsásra pirítjuk rajta a darált húst, sóval, borssal, a provence-i fűszerrel és a tárkonnyal ízesítjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a tejföllel kikeverjük. Kb. 20 x 30 cm-es tűzálló tálba rétegezzük a karalábét, a rizst meg a húst, a rétegeket a tojásokkal elkevert tejföl felével meglocsoljuk. A tetejére karalábé és a maradék tejföl kerüljön.

A sütőben addig sütjük, amíg szép barna lesz a teteje (kb. 45 perc). Tálaláskor tejfölt adhatunk még hozzá.

Neked ajánljuk