Rakott karalábé

Rakott karalábé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 egyforma karalábé, a levelével
  • 4 csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj + a tepsihez
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 dl tejszín (30%-os)
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 4 egyforma karalábé, a levelével
  • 4 db csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj + a tepsihez
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 dl tejszín (30%-os)
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A karalábé zsenge, friss leveleit megmossuk, leszárítjuk, metéltre vágjuk. A karalábékat meghámozzuk (ha egy része fás, azt vágjuk le, ne használjuk fel, mert nem lesz jóízű az étel), 5-5 szeletre vágjuk, bő sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, kissé ferdén 4-4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a hússzeleteket belefektetjük és nagy lángon gyorsan pirosra sütjük, tányérra szedjük. A serpenyőt félretesszük.

Egy kisebb tepsit kivajazunk, és a karalábészeleteket a sült mellszeletekkel 4 kisebb toronyba rétegezzük, hogy a teteje karalábészelet legyen. Megszórjuk a reszelt sajttal, óvatosan a sütőbe emeljük és 10-15 perc alatt készre sütjük.

A mártáshoz a karalábélevél-csíkokat a serpenyőben visszamaradt zsiradékra szórjuk, felöntjük 1 deci vízzel, felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és amikor újból felforrt, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Keverhetünk hozzá 1 csokor apróra vágott petrezselymet is. Tálaláskor a rakott karalábét tányérra tesszük és körbelocsoljuk a karalábélevél-mártással.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti