Rakott káposzta

Rakott káposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej közepes méretű friss fejes káposzta
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 bögre rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál kapor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • 1 fej közepes méretű friss fejes káposzta
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 bögre rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál kapor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

A rizst egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, majd 1,5-szeres mennyiségű vízzel felöntve fedő alatt alacsony lángon megpároljuk.

A káposztát felvágjuk és megdinszteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a darálthúst is. Fűszerezzük, sóval, borssal ízesítjük, utána közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.

Ha megfőtt a rizs, a darált hússal és a dinsztelt káposztával felváltva, egy hőálló edénybe rétegezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt összesütjük.

Miután megsült, én hideg tejföllel tálaltam, de van, aki rásüti a tejfölt.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti