Rakott húsos tészta gazdagon

Rakott húsos tészta gazdagon

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 80 dkg sertés darált hús
  • 50 dkg gomba
  • 5 dkg mexikói zöldség keverék
  • 2 nagy pohár tejföl
  • 2 db tömlős natúr ömlesztett sajt
  • 1 tojás
  • 1 közepes vöröshagyma
  • fél paradicsom
  • fél tv paprika
  • trappista sajt
  • fűszerek (ételízesítő, bors, oregánó)
  • pirospaprika
  • zsír
  • vaj

Elkészítés:

A vöröshagymát a paprikával és a paradicsommal kevés zsíron megdinszteljük.

A darált húst megfűszerezzük az ételízesítővel, borssal, oregánóval, ízlés szerinti sóval, kevés pirospaprikával, majd puhára pároljuk és félre tesszük.

A megtisztított és felszeletelt gombát kevés vajon szintén megfűszerezve zsírjára sütjük.

Közben a tésztát is megfőzzük.

A vegyes zöldséget vajon, sóval, kevés fűszerrel szintén puhára pároljuk. A tömlős sajtot a tojással simára keverjük. Mivel elég sok hozzávaló jött össze, ezért egy nagy tepsire lesz szükségünk. Egy 37 x 21 cm-es tepsit vajjal kikenünk. Az aljába rakjunk egy sor tésztát, arra jön a darált hús fele, majd a gomba, végül a zöldséges keverék.

Vastagon megkenjük tejföllel, végül szétosztjuk rajta a tojásos sajt felét.

Ezt a műveletet ismételjük meg a következő sor tésztán. A tetejére maradjon belőle, amivel végül befedjük.

Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, rádobáljuk a vajat és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Neked ajánljuk