Rakott hús baconnel

Rakott hús baconnel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg trapista sajt
  • 8 szelet sertéshús
  • 3 ek. liszt
  • 5 tojás
  • bors

Elkészítés:

Egy őzgerincformát kibélelek szalonnacsíkokkal úgy, hogy keresztbe rakjom, és a szélek fedjék egy kicsit egymást.

A tojásokat jól felverem villával, sózom, és sajtot reszelek bele. A lisztbe szórok egy kevés borsot.

A húsokat kiklopfolom és besózom. Ezután egyenként belemártom előbb a lisztbe, utána a tojásos, sajtos szószba. Hosszában belefektetem az őzgerincformába a szalonnacsíkokra. Addig rétegezem a húst, amíg el nem fogy.

A szalonnacsíkok végét ráhajtom a húsra, és alufólia alatt készre sütöm.

Ha megsült, egy kicsit állni hagyom, hogy a sajt ki ne folyjon. Majd kiborítom egy deszkára, és ujjnyi vastagságúra szeletelem.

Sült krumplit adunk hozzá köretnek.

Neked ajánljuk