Rakott hal franciásan

Rakott hal franciásan

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg fehérhúsú filézett hal
  • 8 dkg vaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 2 közepes nagyságú sárgarépa
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Üvegesre dinsztelem öt deka vajjal hőálló edényben a hagymát, majd ráreszelem a répát. A megsózott halszeleteket erre helyezem rá.

Megöntözöm borral, majd borsó méretű vajdarabokat szórok a tetejére. Fedve sütöm az egészet úgy húsz percig, közben egyszer átforgatom a húsokat.

A fedőt leveszem, majd ráöntöm a halakra a tojássárgával elkevert tejfölt, végül sajttal megszórom a tetejét.

Fedő nélkül visszatolom sütni, míg a teteje szépen megpirul. Köretnek krumplipürét készítek.

Neked ajánljuk