Hozzávalók:
  • 8 vékony szelet sertéstarja
  • 60 dkg aprószemű újburgonya
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 jonatán alma
  • 1,5 dl tejföl
  • bors
  • mustár
  • olaj
  • 8 vékony szelet sertéstarja
  • 60 dkg aprószemű újburgonya
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 jonatán alma
  • 1,5 dl tejföl
  • bors
  • mustár
  • olaj

Rakott hagymás tarja

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Kiklopfolom a húsokat, majd megsózom-borsozom. Átkenem mustárral őket, majd öt percig sütöm forró olajon. Az újkrumplit héjában főzöm, a tisztított hagymát és krumplit karikákra vagdalom, az almát pedig vékony cikkekre szelem. Egy olajozott hőálló edénybe pakolom a szeletek felét. Ráborítom a hagyma- és krumplikarikákat és az almacikkeket. A hús másik felét ráhelyezem, erre is pakolok a hagymából és krumpliból. A tetejét meglocsolom tejföllel, majd közepes lángon sütöm úgy fél óráig. Salátát készítek köretként.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti