Rakott disznótoros

Rakott disznótoros

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg oldalas
  • 1 szál májas és véres hurka, sütni való kolbász
  • 50 dkg vecsési savanyú káposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 4 dl olaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 babér
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A hurkákat és a kolbászt tepsibe téve hideg sütőbe toljuk, 200 fokon 40 percig sütjük. Az oldalast 4-5 keskeny darabra elvágjuk a csontok mentén, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, köménnyel fűszerezzük, felhevített zsírban oldalanként kb. 5-5 percig sütjük, majd közé dobjuk az egyik darabolt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát. Puhulásig pároljuk. A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük, kicsit hűtjük, meghámozzuk. A káposztát átmossuk, kinyomkodjuk, a szálakat átvágjuk.

Az oldalas visszamaradt zsírjában a másik félfőre aprított vöröshagymát megdinszteljük, a káposztát belekeverjük. Babérral, csipet köménnyel, egész borssal, fűszerezzük, kevés vízzel puhára pároljuk, és a tejföl felével összekeverjük, borsozzuk.

Egy sütőtálat vékonyan kizsírozunk, a burgonyát belekarikázzuk, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, elosztjuk rajta a káposztát, tetejére a feldarabolt hurka – kolbászt. A maradék tejfölt rálocsoljuk, és előmelegített 200 fokon 20 percig sütjük.

Neked ajánljuk