Rakott csirkemell sonkával és sajttal

Rakott csirkemell sonkával és sajttal
Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell
  • 1 kk só
  • 1 mk bors
  • 10 szelet bacon
  • 8 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg trappista
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet pulykasonka
  • 2 dl tejföl
  • 70 dkg csirkemell
  • 1 kk
  • 1 mk bors
  • 10 bacon
  • 8 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg trappista
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 8 pulykasonka
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeletelem, sózom, borsozom.

A szeletelt baconnal kibélelem a tepsit úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.

A húst a lisztben, a tojásban, a lereszelt sajtok keverékében megforgatom, és egy sort rakok belőle. A következő sor a sonka, majd újból sajtos csirkemell. Így folytatom, amíg az anyagokból tart, hússal zárom a sort. A tejfölt rálocsolom, a szalonnát visszahajtom. Fóliával letakarom.

Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütöm. Kb. 40 perc után a fóliát leveszem. Amikor kész, megvárom amíg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetem. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálalom.