Rakott csirkemell almával

Rakott csirkemell almával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 fél csirkemellfilé
  • 2 alma
  • 25 dkg gouda sajt
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 fél csirkemellfilé
  • 2 db alma
  • 25 dkg gouda sajt

Elkészítés:

A ketchupot, a mustárt összekeverjük az oregánóval, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és az olívaolajjal.

A csirkemelleket megmossuk, hasonló vastag szeletekre vágjuk, beletesszük a fűszeres pácba és jól összekeverjük. Kb. 15 percig hagyjuk pácolódni.

Az almát kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk. A bepácolt húsból egy réteget a tepsibe fektetünk. Befedjük a szeletelt almával és megszórjuk reszelt sajttal. A rétegezést addig ismételjük, amíg minden hozzávaló elfogy. A tetejét a maradék sajttal megszórjuk.

Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Ezt követően, a fóliát eltávolítva még 10 percig pirítjuk. Rizi-izivel tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti