Hozzávalók:
  • 75 dkg burgonya
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg tök
  • 2 hagyma
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • reszelt sajt
  • 4 ek. olaj
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 75 dkg burgonya
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg tök
  • 2 hagyma
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • reszelt sajt
  • 4 ek. olaj
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Rakott burgonya fűszeres darált hússal és tökkel

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Egy közepes tepsit kiolajozok, megszórom zsemlemorzsával. A meghámozott és karikára vágott főtt burgonya felét elterítem a tepsiben. Megsózom, az egyik fej hagymát karikákra vágva elosztom rajta, a tetejére a szeletekre vágott tök felét teszem.

A tojásokat a tejföllel habosra felverem, megsózom. Az egészet meglocsolom a tojásos tejföllel, majd a második réteg burgonyát, hagymát és tököt teszem tepsibe.

A darált húst összekeverem az összes fűszerrel, hozzáadom a fokhagymát és a megmaradt tojásos tejfölt. A húsos masszát rákenem a hagymás burgonyaréteg tetejére, és befedve, előmelegített sütőben 25-30 percig párolom, majd a tetejét leszedve szép pirosra, ropogósra sütöm. A reszelt sajtot a végén szórom rá, mielőtt kivenném a sütőből.