Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg sonka
  • 20 dkg sajt (10 dkg füstölt + 10 dkg trappista)
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál tej
  • 2 dl tej tejföl
  • bors

Elkészítés:

A brokkolit sós vízben félpuhára főzzük. A rizst is megfőzzük.

A megfőtt brokkoli felét egy kiolajozott tűzálló tál aljára terítjük, és megsózzuk. A megfőzött rizst összekeverjük az apróra vágott sonkával, majd sóval, borssal fűszerezzük. Ráterítjük a brokkolira, majd befedjük a brokkoli másik felével, és megsózzuk.

Közben felhevítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a lisztet (vigyázva, hogy ne piruljon meg), hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a sajt felét, és kis lángon beleolvasztjuk. Ezzel a mártással öntjük le a rakott brokkolit, a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg, és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Neked ajánljuk