Rakott brokkoli magyarosan

Rakott brokkoli magyarosan
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g brokkoli
  • 30 dkg sertés darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 egész tojás
  • 4 marék rizs
  • bors
  • szerecsendió
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 500 g brokkoli
  • 30 dkg sertés darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 egész tojás
  • 4 marék rizs
  • bors
  • szerecsendió
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 csipet szódabikarbóna

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és bő sós szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük és szeletekre vágjuk.

A kockára vágott hagymát csipet sóval kevés olajon megpároljuk, majd rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fokhagymát és együtt megdinszteljük.

A rizst megmossuk és bő sós vízben félpuhára főzzük. Ha a hús megpuhult akkor meghintjük pirospaprikával, elkeverjük és levesszük a tűzről.

A húshoz adjuk a főtt rizst, beleütünk egy darab tojást és összekeverjük. Egy sütőtálat olajjal kikenünk, az aljára lerakjuk a főtt brokkoli felét, megsózzuk, borsozzuk, reszelünk rá csipet szerecsendiót. Majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst és elsimítjuk. Majd befedjük a brokkoli másik felével, szintén ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

A tejfölt kikavarjuk egy egész tojással, a brokkoli tetejére öntjük és elsimítjuk rajta. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, amíg a teteje elkezd pirulni. Ha megsült kicsit állni hagyjuk, tálalásnál nagyobb kockára vágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti