Rakott bimbóskel

Rakott bimbóskel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kelbimbó
  • rizs
  • párizsi
  • tejföl
  • tojás
  • vöröshagyma
  • pirospaprika
  • olaj
  • ételízesítő

Elkészítés:

A rizst és a bimbóskelt sós vízben kifőztem. A vöröshagymát felvágom, a párizsit lereszeltem.

A hagymát megfuttatom, pirospaprikával megszórtam, pici vízzel felengedtem, a párizsit rátettem, kicsit borsoztam, majd puhára pároltam.

1 nagy pohár tejfölbe belekevertem 2 db tojást, ételízesítővel ízesítettem.

Egy hőálló tálat kikentem, a hozzávalókat rétegeztem. Egy sor bimbóskel, rizs, párizsipörkölt következett egymás után, a tojásos tejföllel jól meglocsoltam, és addig rétegeztem, míg el nem fogyott a hozzávalók. A tetejére rizs került, vastagon lekentem a tojásos tejföllel.

Neked ajánljuk