Rakott-almás metélt

Rakott-almás metélt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg 8 tojásos szárazmetélt
  • 3 db alma
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 2 ek. cukor

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzöm és hideg vízzel öblítve leszűröm, olvasztott vajjal forgatom össze.

A hámozott, csutkázott almákat lereszelem nayobbra.

Kikeverem a tojásárgát, cukrot és a felét félrerakom.

A másik feléhez lekvárt, reszelt almát (a levével), fahéjat keverek.

A tésztát ezzel az almás masszával keverem és kikent, lisztezett tepsibe terítem.

Felvert fehérjehabot tejföllel, a cukros tojássárgával vegyítem össze és a tészta tetejére simítom.

Közepes hőfokon sütöm 20-25 percet.

Hasonló receptek