Rákóczi túrós pohárkrém

Rákóczi túrós pohárkrém
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A krémhez:
  • 12 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 dl habtejszín
  • A habcsókhoz:
  • 1 tojás fehérje
  • 8 dkg porcukor (a habcsókhoz)
  • Az összeállításhoz:
  • 8 dkg baracklekvár
  • 10 dkg vajas keksz morzsolva
  • 12 dkg túró
  • 1 db citrom
  • 1 db tojás
  • 13 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 8 dkg baracklekvár
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg vajas keksz morzsolva

Elkészítés:

Maga a mennyország! Pohárban.

A túrót egy villával jól összetörjük, majd porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával összedolgozzuk. Belekeverjük a tojássárgáját. A tejszínt kemény habbá verjük. A negyedével összekeverjük a túrós krémet, ezzel fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradékot. Egy könnyű túrókrémet kell, hogy kapjunk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Fényes kemény állagú tojáshabot kapunk.

150 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy sütőlapot papírral kibélelünk, amelyre kis halmokat formázunk a cukrozott tojáshabból. Kb. 12 perc alatt készre sütjük a mini habcsókokat.

A pohárkrémhez vajas kekszet morzsolunk a pohár aljába, majd baracklekvárt kanalazunk rá, erre jön a könnyű túróhab. 2x megismételhetjük a lekvár és a túróhab rétegezését, legvégül a mini habcsókkal koronázzuk meg a művünket.