Rákóczi túrós muffin

Rákóczi túrós muffin
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg rizsliszt
  • fél csomag GM sütőpor
  • 5 dkg eritrit
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg túró
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • a habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg rizsliszt
  • fél csomag GM sütőpor
  • 5 dkg eritrit
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg túró
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (rizsliszt, eritrit, sütőpor) tálba mérjük, majd egy másik tálba mérjük a túrót, a tejet, az étolajat. Hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citrom héját is, kézi habverővel összekeverjük, majd hozzávegyítjük a lisztes részt is.

Egy 12 darabos muffinformát papírkapszlikkal kibélelünk, és mindegyik mélyedésbe egy evőkanálnyi tésztamasszát teszünk, majd egy-egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk rá, a túrós masszából egy-egy kanállal, megint lekvár, majd a maradék tésztamassza következik.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadva a porcukrot is, szép fényes, kemény habot kell kapnunk! Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a muffinok tetejére nyomjuk, majd a 220 fokra felmelegített sütő 5 percre visszatesszük.

A sütőből kivéve akár azonnal fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!