Rákóczi túrós muffin

Rákóczi túrós muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg túró
  • kb. 15 dkg baracklekvár
  • a habhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg túró
  • 15 dkg baracklekvár
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk először a folyékony alapanyagokat (a tojást, a tejet, az olajat), majd a reszelt citrom héját és a túrót, és simára keverjük.

Egy 12 részes muffin formát papírkapszlikkal kibélelünk, majd elosztjuk benne a tésztát a mélyedések háromnegyedéig úgy, hogy közben 1-1 kiskanál levárt adagolunk hozzá (1 kanál tészta után 1 kanál lekvárt teszünk, utána tészta, és így tovább).

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miközben sül a muffinunk, a szobahőmérsékletű tojásfehérjét lágy habbá verjük, majd evőkanállal adagolva hozzá a porcukrot, fényes kemény habbá verjük.

A habot egy csillag csöves habzsákba szedjük, majd a kész muffinok tetejére nyomjunk. A hőfokot 230 fokra emeljük, és visszatesszük a muffinokat a sütőbe 5 percre, hogy a hab színt kapjon.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!