Raguval töltött burgonya

Raguval töltött burgonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 nagy burgonya
  • 30 dkg pulykamellfilé
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem vagy snidling
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis doboz mandarinkonzerv
  • 4 nagy burgonya
  • 30 dkg pulykamellfilé
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem vagy snidling
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis doboz mandarinkonzerv

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megsikáljuk, és sós vízben megfőzzük. A húst megmossuk, leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra aprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk.

Serpenyőben a szalonnát az olajon megpirítjuk. Rátesszük az összevágott húst és a pórét, és 2-3 perc alatt összepirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 perc alatt ismét összepirítjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd ráöntjük a levest és a tejszínt. Összeforraljuk, megszórjuk a petrezselyemmel vagy a snidlinggel, és levesszük a tűzről.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A főtt burgonyákat kettévágjuk, mélyedést vájunk bele, és talpat vágunk az aljára, hogy ne billegjen, majd sütőtálba helyezzük. Rákanalazzuk a húsos ragut. Megszórjuk a reszelt sajttal, ráteszünk 2-2 gerezd mandarint, és a sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük és tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti