Ragu sütőben készítve petrezselymes gombóccal

Ragu sütőben készítve petrezselymes gombóccal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg marha- vagy sertéslapocka, kockára vágva
  • 1/4 csésze liszt
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 vöröshagyma, negyedekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 csésze (500 ml) marhahúsleves (kockából is készülhet)
  • 400 g paradicsom apróra vágva (télen darabos paradicsomkonzerv)
  • 2 sárgarépa, karikára vágva
  • 2 fehérrépa, karikára vágva
  • 3 zeller szár, darabokra vágva
  • bors
  • pirospaprika

A gombóchoz:

  • 2 csésze liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld
  • 3/4 csésze (85 ml) tej
  • 60 g olvasztott vaj

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A húst megsózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben. Két evőkanál olívaolajat egy tűzálló tálban közepes lángon felmelegítjük, és megpirítjuk rajta a húskockák minden oldalát. Ezután tányérra szedjük és félretesszük.

A maradék olajat az edénybe öntjük és megpároljuk rajta a hagymát és a fokhagymát (kb. 4-5 perc). Visszatesszük az edénybe a marhahúst, beletesszük a paradicsomot, kétféle répát és zellerszárat, majd felöntjük a levessel. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti mennyiségű pirospaprikával ízesítjük. Felforraljuk, majd rátesszük a fedőt és az előmelegített sütőbe tesszük és másfél órát sütjük (amíg a hús megpuhul).

A gombóchoz egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a petrezselymet. A közepébe kis mélyedést készítünk, beletesszük a tejet és a vajat, majd lágy tésztává dolgozzuk. Az edényből kivesszük és nyújtódeszkán hengerré sodorjuk és 12 darabbá vágjuk, és a kezünkkel mindegyikből gombócot formázunk.

A gombócokat a marhahúsos étel tetejére tesszük és fedő alatt főzzük 20-25 percig (vagy amíg a gombócok megfőnek).

Neked ajánljuk