Ragacsos oldalas

Ragacsos oldalas
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg oldalas
  • őrölt bors
  • a mázhoz:
  • 4 teáskanál méz
  • 8 teáskanál ketchup
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 1 kg burgonya
  • petrezselyem
  • 1 kg oldalas
  • őrölt bors
  • 4 teáskanál méz
  • 8 teáskanál ketchup
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 1 kg burgonya
  • petrezselyem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd lehúzzuk róla a héját, négy felé vágjuk, sózzuk, szárított petrezselymet szórunk rá.

A tepsibe olajat teszünk, felforrósítjuk, majd egy kicsit átsütjük benne a burgonyát.

Az oldalast bordánként feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét odalát. Félre tesszük egy bő fél órára.

Összekeverjük a máz hozzávalóit: egy tepsit alufóliával kibélelünk, 1,5 dl vizet öntünk bele. Az oldalas darabok mindkét oldalát a mázas keverékkel bekenjük. Tepsibe rakjuk, majd befedjük a tepsi tetejét is fóliával. 250 fokra melegített sütőben 60 percig sütjük (ha vékonyabbak a szeletek, akkor kicsivel kevesebb idő is elég), majd a fóliát levéve a tetejéről még kb. 10 percig sütjük.

Nagyon finom, ízletes.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti