Raffaellós kókuszos pipik

Raffaellós kókuszos pipik

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citromhéj
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál tejföl
  • 16 db szegfűszeg
  • 1 csomag piros színű marcipánmassza
  • 1 csomó petrezselyem-zöld
  • kb. 10 db fogvájó

Elkészítés:

A hozzávalókat (túró, cukor, citromhéj, kókuszreszelék, tejföl) kb. 5 dkg kókuszreszelék kivételével összegyúrjuk, és kisebb golyókat formálunk belőle. Ezek lesznek a pipik testei. A végén minden egyes golyócskát a félre tett kókuszreszelékbe hempergetünk bele.

A marcipánmasszából készítjük el a pipik csőrét, taréját és a lábát. A marcipánmasszát így becsomagolva meleg vízbe, vagy más meleg helyre kell rakni. (Én általában a radiátorra teszem, ha van fűtés, ott aránylag hamar megmelegszik. Ha már megmelegedett, akkor aránylag könnyen lehet vele dolgozni.)

Pici, aránylag egyforma darabokat törünk a masszából és elkészítjük a pipik orrát (segítségül én fogvájót használok), majd kicsit nagyobb darabokból a lábát és a taréját késztjük el. Ezután szegfűszegből szemeket rakunk a pipiknek.

Én 8 db pipit készítettem, a maradék masszából pedig kis almákat képeztem. Kicsit lenyomogatjuk a golyókat és kidíszítjük a maradék marcipánnal a kicsi almák közepét.

Ha van otthon zöld színű marcipánmasszánk, akkor abból levelet képezünk. Nekem nem volt, ezért zöldség zöldjével díszítettem ki. Ez lett a Magyar alma. (Piros-fehér-zöld).

Hasonló receptek