Raffaello szelet

Raffaello szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tészta hozzávalói:

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt

Krém hozzávalói:

  • 6 db tojássárgája
  • 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)

a szóráshoz:

  • kókuszreszelék

(a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm-es)

Elkészítés:

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket.

A kókuszos tésztamasszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (egyenletesen), majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a pudingporral, a porcukor felével, a tejjel először jól összekeverjük, majd sűrű pudingkrémmé főzzük, és félre tesszük hűlni.

A margarint a maradék porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt (!) pudinghoz keverjük, és kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk. A kisült és a kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszatesszük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet. Hűtőbe tesszük pár órára pihenni (dermedni), majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és szép egyforma szeletekre felvágjuk.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek