Raffaello golyó

Raffaello golyó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 160 g tejpor (sovány)
  • 60 ml víz
  • 95 g vaj (olvasztott)
  • 85 g porcukor
  • 80 g kókuszreszelék
  • 45 szem mandula (egész, hántolatlan)
  • a panírozáshoz:
  • kókuszreszelék
  • 160 g tejpor (sovány)
  • 60 ml víz
  • 95 g vaj (olvasztott)
  • 85 g porcukor
  • 80 g kókuszreszelék
  • 45 szem mandula (egész, hántolatlan)
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.

A vizet és a cukrot feltesszük főni. Amikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. A masszát simára keverjük. A kész masszát kb. 1 órán át állni hagyjuk.

Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható massza állaga lett, akkor golyókat formázunk a belőle úgy, hogy mandulaszemeket teszünk a közepébe. (Vigyázzunk, ha a massza túlságosan kihűl, nagyon nehezen formázható lesz!)

Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezzel el is készültek a házi Raffaello golyók.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!