Raffaello cheesecake – a híres Raffaello sajttorta

Raffaello cheesecake – a híres Raffaello sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g háztartási keksz
  • 200 g margarin
  • a krémhez:
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml hideg cukrászhab
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • (a tortaforma 24 cm-es)
  • 300 g háztartási keksz
  • 200 g margarin
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml hideg cukrászhab
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 100 g kókuszreszelék

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk és ráöntjük a darált kekszre. Jól összekeverjük, ezután egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljára helyezzük és jól lenyomkodjuk. Azután a hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

A krém hozzávalóit egy tálban gépi mixerrel összekeverjük.

Ha elkészült a krém, a kekszes alapra kenjük, szépen elegyengetjük, és amint elkészült, néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti