Rácsos túrós sütemény

Rácsos túrós sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 egész tojás
  • 25 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • ízlés szerint édesítő
  • csipet só

a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • édesítő, reszelt citromhéj és mazsola ízlés szerint

a tészta kenéséhez:

  • 1 tojássárgája
  • (a tepsi mérete 35x22 cm)

Elkészítés:

Először egy tálba tesszük a töltelék hozzávalóit, és alaposan összekeverjük.

A tésztát összeállítjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a kikavart, ízesített túrót, majd a tészta másik feléből rácsot készítünk a tetejére.

Megkenjük tojással, megszurkáljuk, hogy sütésnél a levegő kijöjjön, és tojás sárgájával megkenjük a tetejét.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

A receptet Fajcsákné Polgár Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk