Rácsos túrós pite

Rácsos túrós pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • kevés tej

A töltelékhez:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 1 tojás
  • 50 dkg túró
  • ízlés szerint cukor
  • 2 tojásfehérje

A vaníliakrémhez:

  • 1 csomag vanília puding
  • cukor
  • 5 dl tej

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A felét félretesszük. A maradékot kinyújtjuk, tepsibe helyezzük.

A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 180 fokra előmelegítjük.

A vaníliakrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral összefőzzük (ha főzés nélküli porból készül, jól kikeverjük).

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a felvert habot, és a tésztára kenjük. Az egészet befedjük a vaníliás krémmel. A félretett tésztát kinyújtjuk csíkokat vágunk belőle, a tenyerünk között kicsit megsodorjuk és egymást fedve berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk