Rácsos túrós

Rácsos túrós
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír v. margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 2 kis pohár tejföl (kicsit kevesebb, ha nem annyira száraz a túró)
  • száraz volt a túró
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • *
  • a tetejére:
  • 3 db tojásfehérje
  • 25 dkg folyékony lekvár vagy dzsem
  • 15 dkg porcukor
  • (a tepsi: 35x30 cm)
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír v. margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál
  • 1 kg túró
  • 2 kis pohár tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojásfehérje
  • 25 dkg folyékony lekvár vagy dzsem
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés:

A linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a kisütőpapírozott tepsit. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és világossárgára sütjük.

Közben a töltelékhez az áttört túróhoz adjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és a tejfölt. Felkenjük ezután a már nem túl forró tésztára. Visszatoljuk a sütőbe, és kis lángon addig sütjük, amíg a krém is meg nem szilárdul. Amíg a túrós linzer sül, a megmaradt tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, és habzsákba tesszük.

A sütőből kivett tésztára kenjük a dzsemet vagy lekvárt, majd a cukros habból rácsokat nyomunk a lekváros tészta tetejére. Ezután már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hab rászárad a tetejére. Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihált.

Kicsit munkás süti, de megéri, mert nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti