Rácsos-mákos süti

Rácsos-mákos süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 dl finomliszt
  • 15 dkg zsír
  • kevés szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • kevés cukor
  • 2 tojássárgája

A kenéshez:

  • sárgabaracklekvár

A töltelékhez:

  • 5 dl darált mák
  • 5 dl porcukor
  • kevés tej
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 4 tojásfehérje

A tetejére:

  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A tésztát a tejben felfuttatott élesztővel elkészítjük. Az egyik felét kinyújtjuk és tepsibe rakjuk, lekenjük sárgabaracklekvárral, a másik felét félretesszük.

A töltelékhez kevés tejjel felfőzzük a mákos-porcukros keveréket. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és mazsolával. Hozzákeverjük a tojásfehérje keményre vert habjával és a tésztára kenjük.

A félretett tésztából berácsozzuk a tetejét, végül lekenjük tojássárgájával, és 180 fokon megsütjük a süteményt.

Neked ajánljuk