Rácsos linzer

Rácsos linzer
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis pohárka rum
  • 5 g fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • annyi tejföl, amennyit felvesz
  • a töltelékbe:
  • 40 dkg lekvár
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis pohárka rum
  • 5 g fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • tejföl
  • 40 dkg lekvár

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk. A tésztát 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük lekvárral. A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés: Aki szeretné a rácsokat sütés előtt felvert tojással is lekenheti és megszórhatja egy kevéske kristálycukorral.

A tészta tökéletesen alkalmas arra, hogy előző nap összegyúrjuk és folpackba csomagolva a hűtőben pihentessük 1 napig, így remekül lehet vele előre dolgozni.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!