Rácsos almáspite

Rácsos almáspite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • alma
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 marék zsemlemorzsa

Elkészítés:

A meghámozzott, kivágott magházűú almákat lereszeljük.

Összegyúrjuk a lisztet, margarint, cukrot és tojást, hogy végül összeálljon a tészta.

Lapos jénaiba nyújtjuk a tésztát, kb. ujjnyi vastagra, hogy az edény falát is boborítsa a tésztalap.

Morzsával szórjuk és eloszlatjuk rajta a reszelt almát

A maradék tésztából hosszú csíkokat sodrunk, majd berácsozzuk vele a süteményünk tetejét.

Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük a pitét.

Neked ajánljuk