Rácsos almás

Rácsos almás
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 24 szelethez:
  • a tésztához:
  • 35 dkg vaj + a tepsihez
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 50 dkg liszt + a tepsihez
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 kg alma
  • *
  • a krémhez:
  • 5 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • *
  • a rácshoz:
  • 30 dkg fehér marcipán
  • 1 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 35 dkg vaj + a tepsihez
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 50 dkg liszt + a tepsihez
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 kg alma
  • 5 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg fehér marcipán
  • 1 db tojás
  • 6 dkg liszt

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Letakarva picit pihentetjük.

A krémhez a tejből, a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, amikor kész, levesszük, és kevergetve kihűtjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy 32x40 cm nagyságú tepsit és belesimítjuk a tésztát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk. Rátesszük a tésztára, ráöntjük a pudingot, és a sütőben kb. 50 percig sütjük.

Közben a marcipánt összekeverjük tojással, majd beledolgozzuk a lisztet. Kemény, de formázható tésztát kell kapnunk. A tésztát habzsákba tesszük, és a majdnem készre sült sütemény tetejét berácsozzuk vele. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és további 15 percig sütjük. Pihentetés után szeleteljük.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti