Rablóhús krumplin sütve

Rablóhús krumplin sütve
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1,5 kg burgonya
  • 60 dkg csirkecomb (kicsontozva)
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes cukkini
  • 1 evőkanál só
  • a tepsi kikenéséhez:
  • kevés zsír
  • 1,5 kg burgonya
  • 60 dkg csirkecomb (kicsontozva)
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes cukkini
  • 1 evőkanál
  • zsír

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, a héját leszedjük, és utána kb. fél cm vastag karikára vágjuk. A cukkinit megmossuk, széleit levágjuk, és hasonló karikákra vágjuk azokat is.

A csirkecombokat (lehet csirkemell is) kicsontozzuk, kicsit kiklopfoljuk, és kb. 3x4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, és karikára vágjuk. Megsózzuk a krumplikat és a húsokat is.

A megnedvesített hurkapálcikák (így nem sül rá a hús) egyik végét kihegyezzük (vagy direkt erre a célra veszünk fém pálcikákat), és sorban, egymás után felszurkáljuk a hozzávalókat. Először egy krumplit, majd 1 hagymát, 1 húst, 1 cukkinit, megint 1 hagymát, 1 húst, 1 krumplit, és így tovább felfűzzük a hozzávalókat. Addig fűzögetjük, amíg a hús és a cukkini tart.

Ha elfogyott, akkor a maradék krumplit beleszórjuk egy akkora tepsibe, hogy ezek a hurkapálcikák beleférjenek akár hosszában, akár keresztben. Természetesen előbb a tepsit kikenjük zsiradékkal. A krumplikra ráhelyezzük a hurkapálcikákra felfűzött rablóhusikat, kb. 2 dl vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig. Majd kivesszük, megnézzük, és ha már elég jól megpuhult, akkor alufólia nélkül még visszarakjuk kb. 10-15 percre, hogy a hús is és a krumpli is kicsit megpiruljon. Utána kivesszük a sütőből, nagyobb tányérra szedjük, és savanyúsággal tálalhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!