Quinoás-kuszkuszos húsos fasírt petrezselyem mártással

Quinoás-kuszkuszos húsos fasírt petrezselyem mártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 dl kuszkusz
  • 1, 8 dl forró víz
  • 1 doboz quinoa konzerv
  • bors
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 1 dl főző tejszín (laktózmentes)
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dl olaj
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csipet szerecsendió
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 dl kuszkusz
  • 1,8 dl forró víz
  • 1 doboz quinoa konzerv
  • bors
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 1 dl főző tejszín (laktózmentes)
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dl olaj
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

A kuszkuszt egy lábasba tesszük, megsózzuk és ráöntjük a forróvizet, lefedjük, állni hagyjuk. Majd ha megpuhult villával fellazítjuk.

A megtisztított vöröshagymát kockára aprítjuk és kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk.

A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a belerakjuk a párolt hagyma felét, a kuszkuszt, a quinoát, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a pirospaprikát és összegyúrjuk. Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk a masszából és forró olajban kisütjük.

Amíg a sül a fasírt, elkészítjük a petrezselyemmártást. A megpárolt hagymára rádobjuk az összeaprított petrezselyemzöldet, átforgatjuk, felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk, majd a keményítővel elkevert főzőtejszínt hozzáadva, állandó kevergetéssel besűrítjük a mártást. Botmixerrel pürésítjük, a fasírttal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!